Faalangst en ADHD:

 

Faalangst:

Iedereen kent de gezonde spanning voor een moeilijke taak en zal van deze spanning, in meer of mindere mate, last ondervinden. Maar wanneer je door de prestatiedruk niet meer goed kunt slapen, niet meer kunt eten of het jouw dagelijks functioneren (of een examen) ernstig belemmert, spreekt men van faalangst.

Als je heel bang bent dat je niet aan de verwachtingen zult voldoen, wordt het vaak lastig om je goed te concentreren op je taak. Door het gebrek aan concentratie ga je fouten maken, waardoor deze angst weer kan toenemen.

Hierdoor kan je in een negatieve spiraal van onzekerheid terecht komen. Vaak komen hoog-gevoeligheid, perfectionisme of een negatief zelfbeeld daarbij veelvuldig voor. 

Onze lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die overmatige angst voelen voor en tijdens het uitvoeren van een taak. Wij zorgen allereerst voor een prettig en ontspannen klimaat in de auto. Ook nemen wij alle tijd om een oefening rustig uit te leggen en uit te voeren. 

 

ASS:

Onder ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) vallen het klassiek autisme, Asperger en PDD-NOS. Voor deze leerlingen is het vaak lastig vinden om het overzicht te bewaren en/of de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden. Het is soms ook een enorme uitdaging voor mensen met ASS om zich in te leven in het gedrag van andere weggebruikers. Kortom, het wordt vaak zeer spannend voor de leerling om al deze onverwachte gebeurtenissen in het verkeer te leren verwerken.

Door het verzorgen van een aangepast leertraject, waar rijlessen gecombineerd worden met een vaste lesopbouw en en het aanbieden van veel structuur, heeft de leerling met ASS bij Autorijschool Michiel een hele hoge slagingskans.

 

ADHD (Type I,H of C):

Het besturen van een voertuig zal voor iemand met ADHD meestal weinig problemen opleveren. Soms kunnen de concentratie- of aandachtsproblemen echter wel voor onveilige situaties gaan zorgen. Ook kunnen de vele prikkels die een bestuurder tijdens een rit dient te verwerken een uitdaging zijn voor bestuurders met ADD of ADHD. De instructeur heeft vele jaren ervaring in de psychologische en psychiatrische hulpverlening. Tijdens de rijlessen geeft de instructeur zeer gestructureerd rijles. Zo leert de leerling beter om te gaan met deze prikkels, zodat hij of zij ten alle tijden een veilige chauffeur op de weg zal blijven.

 

Mocht je vragen hebben, bel mij gerust op 06-51123080 of stuur een mail naar info@autorijschoolmichiel.nl